Helglektyr – Påtända osläckbara eldsjälar

En gratis nerladdningsbar bok som pdf-fil. Handlar om 16 ungdomars resa genom gymnasiet, kanske tänker ni redan nu… Så, vad har det med oss att göra? Jag tycker att den är en läsvärd bok i ämnet eftersom den på ett illustrativt sätt beskriver ungdomars egna erfarenheter av det som de i boken själva kallar Entreprenöriellt lärande (det som jag lite oförsiktigt också brukar benämna att vi som pedagoger ska ha ett entreprenöriellt förhållningssätt i). Som teaser har jag valt att publicera ett citat från boken längre ner i posten.

http://www.meuniversity.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51:pataenda-oslaeckbara-sjaelar&catid=46&Itemid=88

“Programmets arbetssätt kallas entreprenöriellt lärande och vi har utifrån det fått många erfarenheter och upplevelser. Entreprenörskapet genomsyrar hela programmet och samtliga kurser och vi har fått uppleva ett helt nyutvecklat arbetssätt.

Många förknippar entreprenörskap med företagande, men för oss har det mer handlat om de egenskaper som förknippas med människor som förverkligar idéer. Det har även bidragit till att vi blivit mer motiverade, vi har lärt känna oss själva bättre, vi kan se lösningar på olika problem och vi kan ta för oss mer. Det är just de här aspekterna av entreprenörskap vi tar störst del av.” (sid. 19)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu