REPOST: Begreppet Entreprenöriellt lärande

” Det är ett förhållningssätt till kunskap och lärande mer än en uppsättning regler om hur undervisning ska gå till. Ett förhållningssätt där kunskap ska göras meningsfull och som uppmuntrar till delaktighet och egna initiativ från barnen och ungdomarna.

Det handlar mer om att i undervisningen möjliggöra så att barnen och ungdomarna får träna och utveckla förmågor mer än att endast reproducera faktakunskap. Lärandet (inte inlärningen) ska stimulera de entreprenöriella förmågorna som till exempel kreativitet, nyfikenhet, problemlösning, samarbetsförmåga, ansvar och initiativ.

Först och främst ska lärandet vara självtillitshöjande för barnen och ungdomarna.”

2 Responses to “REPOST: Begreppet Entreprenöriellt lärande”

  1. Anne Says:

    Varifrån kommer utdraget? Vill gärna läsa det i sin helhet.

  2. Jörgen Turesson Says:

    Det är inte ett utdrag utan en sammanfattning av hur jag presenterade begreppet för ledningsgruppen när jag inledde mitt uppdrag och skulle förklara min syn på ett entreprenöriellt lärande. Så det är en grov bild av hur jag ser på begreppet och lärande, skapad av den forskning jag tagit del av och mina egna tankar och erfarenheter kring undervisning och lärande.
    Det är från en tidigare post här på bloggen (http://kreativtochlarande.bloggproffs.se/2012/11/02/begreppet-entreprenoriellt-larande/).

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu