Du kan om du vill – en studie av Bettina Backström-Widjeskog

Jag fångas för tillfället av beskrivningar och information kring begreppen Entreprenöriellt lärande, Entreprenöriella förmågor och Entreprenörskap som för mig på ett tydligt sätt visar att vi alla kan skapa ett entreprenöriellt lärande. Forskningsrapporten nedan tilltalde mig, mest på grund av fokuset på grundläggande personlighetslyftande förmågor. Redan i förordet står följande:

“Att företa sig något, att vara aktiv och trägen, att ha en vision om att nå ett mål och våga lita på sin förmåga – är det vad fostran till företagsamhet strävar till att stimulera? Det kunde lika gärna handla om processen att skriva en doktorsavhandling – eller, varför inte, att lära sig flyga! I den processen klarar man sig hur som helst inte ensam. …”

Bettina Backström-Widjeskog menar att företagsamhet (av mig fritt översatt till Entreprenöriellt lärande) i praktiken handlar om inre egenskaper snarare än det hon kallar funktionell företagsamhet (företagskunskap, produktion, ekonomiskt tänkande). Den personliga utvecklingen, självförtroende och att bli medveten om sina styrkor och svagheter står i fokus.

 

(Läs den här, klickbar länk)      Du kan om du vill

One Response to “Du kan om du vill – en studie av Bettina Backström-Widjeskog”

  1. Elisabetn Berglund Says:

    Entreprenöriellt lärande alternativt begrepp skulle kunna vara; … Aktivitetsfostran tycker jag skulle vara ett jättebra begrepp, aktivitetsfostran,
    fostran till att vara aktiv på alla möjliga plan, inte bara inom sitt yrkesverksamma
    liv, utan också helt personligen, privat, för var och en. (Elna, H)
    Ur Du kan om du vill s 268. Nytt ord: immanent: kunskapen blir tillgänglig och verklig.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu