Helglektyr “Skapa och våga”

2009 fick Skolverket i uppdrag av regeringen att stimulera arbetet kring entreprenörskap i skolan. Kunskapsöversikten “Skapa och våga – Om entreprenörskap i skolan” utgjorde en del i det uppdraget. På uppdrag av Skolverket genomfördes översikten av Forskningscentrum Företagsamt Lärande och Entreprenöriell pedagogik vid Umeå universitet.

Nedladdningsbart exemplar:

http://www.skolverket.se/om-skolverket/publicerat/visa-enskild-publikation?_xurl_=http%3A%2F%2Fwww5.skolverket.se%2Fwtpub%2Fws%2Fskolbok%2Fwpubext%2Ftrycksak%2FRecord%3Fk%3D2374

I denna ges en “samlad bild av erfarenheter, begrepp och forskning kring entreprenörskap i skolan och fungerar som vägledning både för dig som är verksam i skolan och för dig som är intresserad av vad som händer i skolan”.

Jag återkommer eventuellt med några korta citat, funderingar eller tankar när ni slängt er över denna kompetenshöjande läsning. Ni får såklart redan innan detta citera, kommentera eller reflektera som vanligt i kommentarsfältet. Varsågoda och gör kunskapandet gemensamt!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu