Skapa och våga…en egen reflektion

Jag tänker att det kan vara något att utgå ifrån. Jag säger inte att jag har rätt och jag säger inte att jag har fel utan jag tänker helt enkelt högt. För er att kommentera och för er att diskutera.

På sidan 66 står bland annat följande om begreppet entreprenörskap i skolsammanhang; “…visar resultaten att det finns en enighet om att eleverna ska vara aktiva och “ta för sig”, att eleverna ska få möjlighet att pröva egna vägar och nyttja olika kanaler utåt.”

Spontant väcktes det en tanke i mig om att vi pedagoger generellt är väldigt duktiga på att definiera ordet och prata om undervisningen utifrån dessa premisser. Däremot tycker jag mig finna utifrån mina egna erfarenheter att det finns en viss tröghet som lever kvar från tidigare läroplaner och andra pedagogiska utgångspunkter. Alltså i hur ungdomarna möjligörs att kontinuerligt få träna detta och att deras lärande får genomsyras av dessa tankar.

Som sagt, jag tänker högt och kanske detta kan vara en konkret utgångspunkt för diskussion. Kommentera, diskutera och gör lärandet gemensamt.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu